Vrijwilligersavond mei 2014

geplaatst in: Nieuws | 0

Dinsdag 20 mei jl. organiseerden we als stuurgroep de eerste vrijwilligers-/informatie avond van het Baalder Noaberschap. We vonden het,  na  ongeveer  1½ jaar actief in de wijk te zijn, belangrijk de vrijwilligers eens  op deze manier bij te praten.

Er  waren ± 40 vrijwilligers aanwezig.  Na het welkom en een korte uitleg was er een optreden van het duo WeP. ( Wim en Peter)  Zij voerden op ludieke wijze Wi`j bint noabers -een soort van cabaret- op met het Baalder Noaberschap, de wijk Baalder en het helpen van de medemens als thema. Het werd door de aanwezigen erg gewaardeerd en het duo kreeg dan ook al snel bijval. Na dit optreden gaf coördinator Hans Harlaar een overzicht van klussen gedaan door vrijwilligers van het Baalder Noaberschap in het afgelopen jaar, de huidige activiteiten ( o.a. het “tuintjesproject” bij de wijkboerderij) en de  verwachtingen qua aanvragen in de toekomst. (In 2015 zal de participatiewet van kracht worden en daardoor zal, naar verwachting, het aantal hulpvragen gaan toenemen.)

We hadden het  idee om vrijwilligers, die iemand via het Baalder Noaberschap hebben geholpen, hun verhaal te laten doen en hun ervaringen te delen.  Drie vrijwilligers wilden dit wel doen en gaven aan het als zeer motiverend te (hebben) ervaren.  Het contact met de mensen, na de hulp, blijft.

Na de pauze werd het programma vervolgd met het opdelen van de aanwezigen in gespreksgroepjes.  A.d.h.v. enkele stellingen kon er gediscussieerd worden. Na de groepsgesprekken was de avond  om ± 21.45 uur ten einde.

Als stuurgroep van het Baalder Noaberschap kijken we terug op een geslaagde avond in een ontspannen sfeer. We willen iedereen bedanken voor hun medewerking aan deze avond. Maar nog belangrijker… Alle vrijwilligers bedankt!!  Zonder jullie geen Baalder Noaberschap!!!

Hieronder een paar foto’ s van deze avond.

De stuurgroep Baalder Noaberschap.