Nieuws Mei 2016

geplaatst in: Nieuws | 0

Hier even een bericht van het noaberschap.

 

We zijn sinds de winter al weer behoorlijk bezig in de tuintjes bij de mensen zoals om deze tijd gebruikelijk is. De afgelopen winter is een wat rustige periode geweest, waarin er minder vraag is geweest voor klusjes. Vorig jaar waren er 66 aanvragen, er zit een stijgende lijn in, 34 aanvragen in 2013 en 47 stuks in 2014. Er is ook een paar keer een zorg aanvraag geweest.

Sinds half april is de samenstelling van de stuurgroep gewijzigd, dwz. Jan Moeken gaat ons binnenkort verlaten vanwege verhuizing, zijn plaats wordt ingenomen door Hans Harlaar die tot voor nieuws-foto-300x258_2kort 1e coördinator was en dit heeft overgedragen aan de nieuwe coördinator, Bert Slijkhuis. Tevens heeft Arjan Wildeboer, die al vanaf het begin voor ons de website beheert, zich bij de stuurgroep gevoegd.

Het afgelopen jaar is ook een succsesvol jaar geweest wat betreft de tuin bij de Wijkboerderij, waar zoals u weet, een deel is bestemd voor het noaberschap en waarvan de opbrengst is bedoeld voor de mensen met een smalle beurs in onze eigen wijk. We hebben na lang zoeken nu waarschijnlijk nieuwe mensen gevonden die de tuin willen gaan verzorgen, omdat diegenen welke het tot nu toe hebben gedaan er over een poosje mee willen stoppen, gezien hun leeftijd.

Het afgelopen jaar zijn we ook in de prijzen gevallen wat betreft de sponsoraktie die de PLUS-markt heeft gehouden en een waarderingspremie namens de Gemeente Hardenberg. Wij denken eraan om van deze opbrengst een eigen aanhangwagen te kunnen aanschaffen welke van pas komt voor het vervoeren van diverse zaken en afvoer van tuinafval.

Zo hebben we u een beetje bijgepraat over de gang van zaken op dit moment.

nieuwsbrief

 

 

Namens de stuurgroep.